RH Jereb

slika

S čim se davčni inšpektorji letos ukvarjajo največ?

Fursovi inšpektorji tudi letos preverjajo, ali pri gotovinskem poslovanju izdajate (vse) račune. Med drugim se ukvarjajo tudi s sistemskimi utajami pri DDV, posebno pozornost namenjajo neprijavljenim dohodkom oziroma premoženju (gre za 70-odstotno obdavčitev), preverjali bodo delo na črno.
 
Na področju delovnopravne zakonodaje tudi letos pričakujte poostrene nadzore pri sodelovanju z espeji, honorarci oziroma prekarci, napoveduje delovni inšpektorat. Napovedali so tudi poostreno nadziranje delovnega časa, zagotavljanja počitkov in odmorov delavcev, saj ugotavljajo, da delodajalci vse bolj obremenjujejo delavce, namesto da bi zaposlili dodatne.
 
Na tržnem inšpektoratu so napovedali nadzore na številnih področjih, opozarjamo na najpomembnejše: nadzor davčnega potrjevanja računov, nadzor nastanitev (Airbnb), nadzor (čezmejnega opravljanja) obrtnih dejavnosti, označevanja izdelkov in cen, prodaje alkoholnih pijač, prodaje na stojnicah in sejemske prodaje, prodaje prek spleta, nadzor turističnih agencij, oglaševanja in prodaje tobačnih izdelkov, gradbenih izdelkov..

Vir: Finance 23.7.2017
 
You are here: